Saopštenja za javnost

Ikonica

Pozorište Zvezdarište u punom zamahu

Posle svečanog otvaranja dečjeg pozorišnog festivala „Pozorište Zvezdarište“ i odigranih prvih predstava, najmlađi i oni stariji posetioci su i danas mogli da uživaju u predstavama izvedenim u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“.U petak, 16.04.2010. posetioci su prvo videli predstavu Pan teatra „Vesele vece“, a nakon toga predstavu „Uspavana lepotica“ koju su izveli glumci Pozorišta „Dobrica Milutinović“ iz Sremske Mitrovice.

U pratećim programima Festivala, na scenu „Kult“ u UK „Vuk Karadžić“ održan je „Dan igre“ na kome su nastupili Baletska škola „Dimitrije Parlić“, Evolution crew, Mašga, hip-hop, brejkdens i druge plesne grupe.

U okviru drugog pratećeg programa na temu „Volim da čitam a imam i šta“ u Biblioteci „Vuk Karadžić“, ulica Ćirila i Metodija 2a, održana je radionica u kojoj su sa najmlađima radili predstavnici izdavačke kuće „Otvorena knjiga“. Na jučerašnjoj radionici predstavnici izdavačke kuće „Kreativni centar“ su učenicima osnovnih škola sa Zvezdare objašnjavali proces nastanka knjiga i predstavili im neka od svijih izdanja, a danas su devojčice i dečaci sa Zvezdare upoznati sa izdanjima „Otvorene knjige“, prvenstveno onima koja su namenjena deci. Najaktivnije učesnike radionice predstavnici izdavača su i danas nagradili zanimljivim knjigama, a Organizacioni odbor Festivala je učenicima koji su odrecitovali pesme Čika Jove Zmaja i Ršuma, kao i onima koji su pokazali najveće poznavanje literature za decu darovao torbice i majice sa znakom „Zvezdarišta“.

Cilj ovog programa u kome učestvuju izdavačke kuće sa Zvezdare je promocija kulture čitanja kod najmlađih, pri čemu predstavnici izdavačkih kuća sami osmišljavaju način na koji će se predstaviti. Narednih dana u radionicama će sa najmlađima raditi i predstavnici drugih izdavačkih kuća koje objavljuju knjige za decu („Evro-Đunti“, koji će na radionicu 20.04. dovesti Peđolina; „Mono i Manjana“), kao i Biblioteke grada Beograda.

Informacije o predstavama i prodaji karata moguće je dobiti na biletarnici UK „Vuk Karadžić“, Bulevar kralja Aleksandra 77a, na telefon broj 2424860, a program Festivala i detaljne informacije nalaze se na sajtu www.zvezdariste.org.

Preuzeto sa PRObjave.com

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , , , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: