Saopštenja za javnost

Ikonica

NURDOR obezbedio aspirator stomatološkoj ordinaciji za decu obolelu od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, obezbedilo je aparat Aspirator Techno 25, neophodan za nesmetan rad specijalizovane stomatološke ordinacije za zbrinjavanje dece obolele od raka, koja postoji u okviru Klinike za dečiju i preventivnu stomatologiju Stomatološkog fakulteta u Beogradu. Aspirator Techno 25 je prenosni aspirator za krv i tečnost, poznatiji pod nazivom „sisaljka“. Aparat je koštao 30.975,00 dinara, a novac je obezbeđen iz dela NURDOR fonda namenjenog opremanju pomenute stomatološke ordinacije.

Kao saradnik na projektu opremanja specijalizovane stomatološke ordinacije, NURDOR prikuplja novac za još dva aparata – aparat za sterilizaciju instrumenata i laser za tvrda tkiva. Laser je od posebnog značaja za stomatološko lečenje dece obolele od raka jer omogućava bezbolan rad, pri čemu nije neophodno davanje anestezije koju deca obolela od raka često ne smeju da prime.

Kabinet za prijem dece obolele od raka nalazi se u prostorijama Klinike za dečju i preventivnu stomatologiju Stomatološkog fakulteta u Beogradu, Dr Subotića 11. Ordinacija je otvorena utorkom i sredom od 8.00 do 12.00 h i četvrtkom i petkom od 14.00 do 18.00 za prvi pregled i plan preventivnih i terapijskih mera. Za hitne slučajeve, ordinacija radi svakodnevno od 8.00 do 18.00 časova. Ova ordinacija je od posebnog značaja jer se obolelima od raka tokom lečenja ne može sprovoditi uobičajena i redovna stomatološka terapija i zahvati a poznato je da, često, oralna oboljenja mogu značajno pogoršati stanje opšteg zdravlja obolele dece. Za više informacija zainteresovani mogu da se jave na brojeve telefona 011 26 84 581, 26 84 944.

Preuzeto sa PRObjave.com

Filed under: Saopštenja, ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: