Saopštenja za javnost

Ikonica

Preko stotinu dece učestvuje na koncertima Muzike Anđela

U petak, 23.12.2011. održana je druga press konferencija povodom devetog humanitarnog koncerta „Muzika Anđela“ u KBC „Dr. Dragiša Mišović“ u delu za Dečiju kliniku za plućna oboljenja i tuberkulozu. Na press konferenciji generalna organizatorka koncerta gospođa Violeta Burić istakla je da je 9. humanitarni koncert „Muzika Anđela“ održan 11.12.2011. u do poslednjeg mesta popunjenom Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

„Mi iz „Muzike Anđela“ na našem devetom humanitarnom koncertu imali smo posebnu čast da sviramo i pevamo za naše drugare iz Dečije klinike za plućna oboljenja i tuberkulozu. Svaki put kada radimo koncert, na mene poseban utisak ostavi upravo sama činjenica da su članovi „Muzike Anđela“ 108 dece starosti od 7. do 18. godina, i bez obzira na ozbiljnost same organizacije, pripeme i same misije „Muzike Anđela“, na njihove mnogobrojne nagrade domaće i međunarodne, oni su ipak deca i na svakom našem koncertu mi se baš trudimo da se to istakne. Koncert u Pozorištu na Terazijama je bio poseban izazov za decu. Na samom koncertu imali smo 132 dece koji su svirali i pevali za svoje drugare iz Dečije klinike i 15. dece mladih slikarskih talenata iz slikarske škole talenata „Artino“ koji su na pauzi imali mini prodajnu izložbu svojih radova po simboloičnim cenama.

Najveće oduševljenje publike izazvao je dečiji hor „Amadeus“ iz Kragujevca koji se sa svojih 24. mladih horista pridružio „Muzici Anđela“ na samom koncertu i svojim pevanjem ulepšao ovaj prelepi koncert.

„Muzika Anđela“ sledeće godine slavi svoju prvu deceniju postojanja i za sledeću godinu ćemo imati malo više koncerata. Trebali bi da otvorimo svetosavsku priredbu u Hramu Sv. Save u Beogradu 27. januara 2012., pred kraj aprila-početak maja 2012, „Muzika Anđela“ će imati veliki koncert u Pragu, i naravno 11.12.2012. veliki humanitarni koncert u Beogradu, gde će ujedno proslaviti svoj deseti rođendan. Jako mnogo naše dece je bilo u „Muzici Anđela“. Kad su došli kod nas neki od njih su bili deca, neki od njih su već i odrasli a i dosta dece je posle naših koncerata odlazilo na dalje školovanje u inostranstvo. Na našoj desetogodišnjici potrudićemo da dovedemo nekadašnje Anđele. Iako su članovi „Muzika Anđela“ deca nikada ne treba zaboraviti da su oni iako imaju malo godina, jako veliki zbog onog što rade i ja sam jako ponosna na nijh“ – rekla je gen. organizatorka „Muzika Anđela“ – gospođa Violeta Burić.

„Na samom koncertu svirala su se dela klasične muzike najvećih majstora muzike: Mocarta, Baha, Hajdna… Koncert smo počeli našom himnom „Bože pravde“ – Davorin Jenka. Trudili smo se da na koncertu svako dete dođe do posebnog izražaja i nadam se da smo u tome uspeli. Koncert je trajao dva sata i uvek je veliko zadovoljstvo raditi sa decom iz „Muzike Anđela“, jer
oni zaista vole da sviraju ove koncerte. Imala sam prilike da ih čujem kako se prave važni zato što baš oni sviraju u „Muzici Anđela“ – rekla je prof. Olga Polkaposki, muzički organizator „Muzika Anđela“ već 8. godina.

Gospođa Svetlana Ralević, magistar grafike i direktorka škole za mlade slikarske talente „Artino“ izjavila je da joj je bilo posebno zadovoljstvo da njena deca talenti učestvuju na ovom prelepom humanitarnom koncertu. Istakla je da su na njen predlog deca jednoglasno pristala. „Na pauzi koncerta ova divna deca imala su malu prodajnu izložbu svojih umetničkih radova, koje su prodavali po simboličnim cenama, i čast nam je što smo mogli da se pridružimo humanitarnom koncertu „Muzika Anđela“ i tako pomognemo deci iz Dečije klinike za plućna oboljenja i tuberkulozu“ izjavila je gospođa Ralević.

Sanja Paunić je u ime Dečije klinike za plućna oboljenja i tuberkulozu izjavila da je bila na koncertu i da je na nju poseban utisak ostavio dečiji hor „Amadeus“, mada su i svi ostali učesnici bili sjajni. Dopala joj se i izložba „Artina“ i još jednom se zahvalila na divnom koncertu i
paketićima u ime Dečije klinike.

Na kraju generalna organizatorka gospođa Violeta Burić u ime „Muzika Anđela“ uručila je veliki plazma TV i dvd za Dečiju kliniku za plućna oboljenja i tuberkulozu koji su kupljeni od prikupljenih sredstava od ulaznica i slika. Takođe, gospođa Ralević je u ime mlade umetnice Milice Mile Ristić uručila veliku sliku, poklon „Artina“ i mlade umetnice.

Preuzeto sa PRObjave.com

Filed under: Saopštenja, , , , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: