Saopštenja za javnost

Ikonica

Nastavak kampanje za promociju pravih vrednosti među mladima „Stvarno važno“

Takmičenje za najbolji video na temu „Šta je meni stvarno važno?“, namenjeno mladima do 30 godina, počelo je 20. januara i trajaće naredna dva meseca, do 20. marta. Ovo takmičenje je nastavak kampanje „Stvarno važno“ koju, u cilju promocije pravih vrednosti među mladima u Srbiji, vodi Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

Pravo učešća u takmičenju imaju svi mladi do 30 godina a potrebno je da kreiraju video materijal na temu „Šta je meni stvarno važno?“ i postave ga na sajt www.stvarnovazno.org. Autori tri najbolja video zapisa biće nagrađeni flip video kamerom.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ je u okviru projekta „Vrednosti mladih u Srbiji“ u oktobru prošle godine pokrenula kampanju „Stvarno važno“. Za samo tri meseca, koliko kampanja traje, putem internet stranice i drugih kanala komunikacije pristiglo je više od 1600 opisa i komentara vrednosti koje su mladi u Srbiji definisali kao značajne i stvarno važne za njih..

Reči ljubav, osmeh, bliskost, optimizam, volja i s(a)vest, koje su predstavili vrednosti promotera ove kampanje (Nаđа Higl i Milorаd Čаvić, glumci Miloš Biković i Branislav Trifunović, umetnik Mаrčelo, Anа i Vlаde Divаc) imale su najviše komentara. Pored njih, mladi su izabrali i reči kao što su: prijateljstvo, porodica, sloboda, mašta, hrabrost, sreća, iskrenost…

Kampanja „Stvarno važno“ se realizuje uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice koji, u okviru programa „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva“ podržava projekte usmerene na aktivizam građana.

Preuzeto sa PRObjave.com

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: