Saopštenja za javnost

Ikonica

Uspostavljanje Centara za podršku ranom razvoju dece

Okrugli sto na temu „Prve godine su najvažnije“ – Uspostavljanje Centara za podršku ranom razvoju dece zakazan je za 27. novembar, sa početkom u 11 časova u Maloj sali Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića.Cetralna tema Okruglog stola jeste predstavljanje dosadašnjih aktivnosti i rezultata u radu Centra za rani razvoj koji je uspostvaljen ove godine u Beogradu i Nišu u partnerstvu sa kancelarijom UNICEF-a u Srbiji i uz finansijsku podršku Novaka Đokovića i kompanije IKEA, a takođe uz podršku Sekretarijata za dečiju zaštitu (sada: za obrazovanje i dečiju zaštitu) grada Beograd.

Takođe, imajući u vidu značaj podrške ranom razvoju kao i ovakvog programa koji kao glavnu ciljnu grupu obuhvata populaciju dece koja nisu obuhvaćena nekim drugim vidom predškolskog obrazovanja i decu iz marginalizovanih grupa, otvorićemo i temu o održivosti ovog programa predstavljajući dalje korake koje ćemo mi sprovoditi ali i preporuke za uključivanje svih zainteresovanih strana, institucija i pojedinaca koji su direktno ili indirektno uključeni u rad sa decom ovog uzrasta.

Ovaj vid programa izuzetno je razvijen u najvećem broju zapadnih zemalja i integrisan u sisteme socijalne zaštite kao podrška standardnom predškolskom sistemu. Dosadašnji tok projekta pokazao nam je da postoji izuzetno veliko interesovanje za ovaj program i smatramo da postoji potreba da se ovakvi centri dalje uspostavljaju, šire i razvijaju.

Veoma je značajno uspostvaljanje saradnje u ovom obliku i razvijanje mreže podrške koristeći raspoložive resurse u zajednici.

Preuzeto sa PRobjave.com

Advertisements

Filed under: Saopštenja, ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: