Saopštenja za javnost

Ikonica

Aktiviran sajt koji sadrži medicinske izveštaje žrtava nasilja

Rendgen snimci, lična svedočenja i medicinska dokumentacija o povredama koje su građani zadobili kao posledicu neke vrste nasilja od danas mogu biti i javno dostupni na sajtu www.museumofviolence.org.rsOvaj sajt je deo projekta „Muzej nasilja“ koji je pokrenula organizacija Kultur Park uz podršku USAID I Instituta za održive zajednice.

Ideja projekta „Muzej nasilja“ je da postane javni arhiv medicinske dokumentacije osoba koje su doživele nasilje. Glavne materijale će predstavljati rendgenski snimci, lična svedočenja i medicinska dokumentacija o povredama zadobijenim u javnom i privatnom prostoru, koje su posledica diskriminacije, nasilja u porodici, rodno zasnovanog nasilja, šovinizma, rasizma i drugih sličnih društvenih pojava.

„Želim da pozovem sve građane koji su žrtve nasilja a poseduju medicinsku dokumentaciju, izveštaje i rendgen snimke da doniraju ovaj materijal Muzeju nasilja. To je način da ovi materijali postavnu javni arhiv, da se žrtve ne zaborave a da društvo postane svesnije nasilja“, poručio je Radojica Bunčić iz organizacije Kultur Park.

Preuzeto sa PRobjave.com

Advertisements

Filed under: Saopštenja, ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: