Saopštenja za javnost

Ikonica

GPS sistem za brži i sigurniji transport robe

GPS sistem pored osnovnih parametara, brzine, smera kretanja i tačne pozicije vozila, omogćava da osigurate transport robe i unapredite poslovanje.GPS sistem ima široku primenu u vojnoj industriji i naučnim istraživanjima, ali je u svakodnevnom životu lako dostupan  i najčešće se koristi u drumskom i avio prevozu. Postoje različiti uređaji koji uglavnom beleže parametre brzine, smera kretanja i tačne pozicije, ali imaju i mogućnost da prate nivo napona akumulatora, detekcija otvaranja – zatvranja vrata i prtljažnog prostora, aktiviranje panik tastera i mnoge druge podatke.

„Kontinuirana kontrola temperature u vozilima jedan je od osnovnih razloga uvođenja GPS sistema u vozila našeg transportnog preduzeća, jer se na taj način prati temperatura u relanom vremenu i u slučaju potrebe može se reagovati kako bi transport robe hladnjačom bio bezbedan“, kaže Aleksandar Kocić iz kompanije Beokontrol.

On dodaje da iskustvo pokazuje da je uvođenjem GPS sistema u rad kompanije povećana disciplina i produktivnost radnika, smanjen rizik od saobraćajnih nezgoda, smanjeni troškovi održavanja vozila, povećna bezbednost od krađe vozila, smanjeni potrošnja goriva kao i broj radnih sati vozila i radnih mašina.

„GPS sistem je od presudne važnosti i prilikom selidbe jer je klijent u mogućnosti da prati tok putovanja svoje pošiljke po celom svetu i da u svakom trenutku zna gde se ona nalaz, bilo da koristi mobilni telefon ili kompjuter kao prijemnik“, kaže Kocić. On smatra da je osim praćenja pošiljke za potrebe klijenta neophodna i svakodnevna kontrola potrošnje goriva, pozicije, kretanja i brzine vozila, jer je uvidom u podatke moguće unaprediti poslovanje kompanije  boljom organizacijom korišćenja voznog parka, smanjenjem gubitka vremena i bržim i sigurnijim transporom robe.

Preuzeto sa PRobjave.com

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: