Saopštenja za javnost

Ikonica

Brži transport robe od Kine do Evrope

Transport robe između kineskih i evropskih gradova znatno je ubrzan pre koju godinu uspostavljanjem redovne železniče linije na relaciji Kina -Belgija. Takođe je i železnički transport u samoj Kini veoma unapređen izgradnjom superbrzih pruga i očekuje se da se transport teretnog saobraćaja uveća za 20 miliona tona u toj azijskoj zemlji.Povezivanjem belgijske luke Antverpen i  luke Čongćing u kineskoj zaleđini, međunarodni prevoz robe železnicom sad traje oko dve nedelje.

„Iako na voz stane mnogo manje robe nego na brod, kojem je potrebno oko 40 dana da stigne iz Kine u Evropu, železnicom se relativno brzo može prevesti teret koji je pretežak za transport avionom“, kaže Aleksandar Kocić iz Beocontrola.

„Mi svakodnevno transportujemo komercijalnu i svaku drugu robu na ovoj relaciji, a pored brzog ali nešto skupljeg avionskog transporta i sporog ali znatno povoljnijeg brodskog transporta, iskustvo nam govori da je transport železnicom najekonomičniji“, kaže Kocić.

On dodaje i da će internacionalni železnički transport od Belgije do Kine koji prolazi kroz Nemačku, Poljsku, Ukrajinu, Rusiju i Mongoliju biti još brži i jednostavniji kada se usklade svi carinski propisi ovih zemalja.

Prevoz robe železnicom jedan je od najekonomičnijih vidova transporta.  U zavisnosti od vrste robe, železnički transport vrši se običnim ili specijalnim vagonima, vagonima sa visokim stranicama i otvorenim i zatvorenim vagonima, a za prevoz automobila koriste se specijalna plato kola.

Preuzeto sa PRobjave.com

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: