Saopštenja za javnost

Ikonica

KLINIS po drugi put organizuje manifestaciju povodom obeležavanja Međunarodnog dana kliničkih ispitivanja

U subotu, 18. maja 2013. godine sa početkom od 12h u beogradskom Zoološkom vrtu, Udruženje za unapređivanje kliničkih ispitivanja „KLINIS“ organizuje, drugu po redu, Manifestaciju povodom obeležavanja Međunarodnog dana kliničkih ispitivanja.Manifestacija pod nazivom „Možeš da učestvuješ“ ima za cilj upoznavanje javnosti o značaju kliničkh ispitivanja danas i otklanjanje predrasuda koje su kod nas rasprostranjene o ovoj oblasti.

Kao i prošle godine manifestacija je otvorena za sve zainteresovane posetioce, koji će biti u prilici da  upoznaju i postave pitanja stručnjacima koji učestvuju u kliničkim ispitivanjima, predstavnicima industrije, javnih i privatnih zdravstvenih ustanova, predstavnicima naučnih ustanova, univerziteta i raznih udruženja pacijenata.

Tokom manifestacije održaće se i niz predavanja o tome tome šta svako od nas može da uradi da doprinese ispitivanjima i zdravlju. Posetioci će takođe uživati i u brojnim zabavnim sadržajima kao i besplatnim lekarskim pregledima i savetima.

U sklopu aktivnosti povodom obeležavanja međunarodnog Dana kliničkih ispitivanja, Udruženje za unapređivanje kliničkih ispitivanja Srbije „KLINIS“ istog dana u Kuli „Nebojša“ sa početkom u 10h ogranizuje za stručnu javnost okrugli sto na temu: „Klinička ispitivanja – vratimo Srbiju na svetsku kartu centara izuzetnosti“.

Okruglom stolu prisustvovaće članovi Upravnog odbora Udruženja „KLINIS“, Ministarstva zdravlja RS, Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanovic Batut“, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva finansija, Srpskog lekarskog društva, predstavnika najvećih kliničkih centara u Srbiji, farmaceutske industrije, ugovornih istraživačkih organizacija, udruženja pacijenata, istraživača i logistike kliničkih ispitivanja, prestavnici medija.

Udruženje za unapređivanje kliničkih ispitivanja „KLINIS“ iz Beograda osnovano je u martu 2012. godine kao tačka preseka i povezivanja svih učesnika u procesu kliničkih ispitivanja – od stručnjaka do udruženja pacijenata – radi intenzivne saradnje, edukacije, razmene iskustava, kooperacije sa državnim institucijama, olakšavanja administrativnih procedura.

Svojim radom nastoji da ukaže  na to da je u današnjim uslovima tehnološki razvijenog društva, značaj kliničkih ispitivanja u lečenju nekada smrtonosnih bolesti je veliki, a naročito da pokaže kako Srbiji sa stanovišta stručnih potencijala kojima raspolaže pripada mesto na svetskoj mapi, kao izuzetnoj i poželjnoj odrednici za klinička ispitivanja.

Preuzeto sa PRobjave.com

Advertisements

Filed under: Najava, ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: