Saopštenja za javnost

Ikonica

Panel diskusija o građanskom društvu u istočnoj Srbiji

„Organizacije građanskog društva u Srbiji bi trebalo da preuzmu inicijativu u svoje ruke s obzirom da podrška međunarodnih donatora neće trajati beskonačno. Iako USAID nastavlja da im pomaže kroz program „Građansko društvo za budućnost“, organizacije moraju da preuzmu brigu o sebi, iskoriste sve šanse i što bolje zastupaju interese zajednica u kojima rade“, rekao je NJ. E ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi na današnjoj panel diskusiji u zaječarskom Omladinskom centru.Tokom diskusije „Perspektive za razvoj građanskog društva u istočnoj Srbiji“, koju su organizovali Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak, predstavnici organizacija građanskog društva, lokalnih vlasti i poslovnog sektora su razgovarali o izazovima, resursima i potencijalima građanskog sektora u Timočkoj krajini.

Neophodno je da jačamo saradnju između građanskog sektora, lokalnih vlasti i poslovne zajednice, kako bi što bolje prepoznali potrebe i što brže rešavali probleme sa kojim se suočavaju građani u ovom delu Srbije, složili su se Jasmina Gačević, načelnica gradske uprave i Dejan Tošić, predsednik Regionalne privredne komore Zaječar.

Prisutnima su se obratili i Milena Banović, predstavnica Kancelarije Vlade  Republike  Srbije  za  saradnju  sa civilnim društvom, Dušan Mladenović, predsednik Privremenog veća u Zaječaru i predsednik Udruženja za brigu o životinjama Timočke krajine „Beta“.

Događaj je organizovan u okviru programa „Građansko društvo za budućnost“, koji se sprovodi u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Preuzeto sa PRobjave.com

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: