Saopštenja za javnost

Ikonica

Svečano otvaranje prostorija Udruženja „Milutin Milanković“ u Beogradu

ploca_povodom_otvaranje_prostorija_udruzenja_milutin_milankovic_28.5.2013.U ulici Pop Lukina br.1b, danas, 28. maja 2013. godine, održana je svečanost povodom zvaničnog otvaranja prostorija Udruženja „Milutin Milanković“. Udruženje za primarni cilj ima očuvanje sećanja na lik i delo, promociju naučnih dostignuća srpskog velikana Milutina Milankovića.Prostorije Udruženja zvanično je otvorio Predsednik SANU Nikola Hajdin, a svečanosti su prisustvovali veliki broj predstavnika državnih organa, institucija i preduzeća koja pomažu rad Udruženja, studenti Milutina Milankovića, naučni radnici, članovi diplomatskog kora i poštovaoci dela velikana svetske nauke.

Predsenik Udruženja ovom prilikom rekao je: „Udruženje Milutin Milanković ispunilo je svoj zadatak. Milutin Milanković vraćen je u krilo srpskog naroda. Danas Milanković živi jedan novi život – u potpunosti priznat, hvaljen, sa jasnom istinom o njegovom radu“.

Dosadašnji rad Udruženja „Milutin Milanković“ doneo je značajne rezultate. Snimljean je igrano-dokumentarni film o životu Milutina Milankovića. Izdato je više publikacija koje su distribuirane svim školama u Srbiji i Republici Srpskoj. Na inicijativu Udruženja proglašen je Park Milutina Milankovića, usvojen je predlog za izradu spomenika. Na svim meridijanima održan je veliki broj izložbi posvećenih našem naučniku i uspostavljen kontakt sa institucijama u zemljama u kojima je Milanković živeo i radio.

U moderno adaptiranim i opremeljenim prostorijama koje je Udruženje dobilo na korišćenje od Poslovnog prostora Starog grada na preporuku Skupštine Beograda, izložena je stalna postavka posvećena Milutinu Milankoviću, u kojoj se nalaze neki veoma dragoceni predmeti vezani za život Milankovića, i današnjim, zvaničnim otvaranjem prostorija biće dostupni široj publici.

Pozivamo sve zainteresovane građane, kao i sve medije, da dođu i podrže rad Udruženja, kao i da svojim doprinosima potpomognu popularizaciji lika i dela našeg najvećeg naučnika – Milutina Milankovića.

Preuzeto sa PRobjave.com

Advertisements

Filed under: Saopštenja, ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: