Saopštenja za javnost

Ikonica

U okviru akcije „100% čisto, 100% očišćeno“ uspešno realizovano čišćenje 70 škola u Srbiji

Sa ciljem da skrene pažnju na značaj higijene po zdravlje dece, kompanija Unilever je tokom aprila i maja realizovala edukativnu, društveno–odgovornu akciju „100% čisto, 100% očišćeno“. U okviru ove akcije očišćeno je 70 osnovnih škola, a kompanija Unilever je za svih 1246 osnovnih škola na teritoriji Srbije obezbedila donaciju – paket Domestos sredstva za čišćenje i edukativni materijal. Akcija „100% čisto, 100% očišćeno“ je realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.Početak akcije obeležen je 17. aprila, čišćenjem OŠ Svetozar Marković u Beogradu, uz prisustvo ministra prosvete, dr Žarka Obradovića, predstavnika Ministarstva zdravlja i zamenika predsednika UO Unilever Beograd, Dan Lucian Rusu-a. Akcija je uspešno okončana čišćenjem OŠ Vuk Karadžić u Nišu, 28. maja. Veliki doprinos uspehu akcije i promociji značaja higijene za zdravlje dece dali su mediji, kroz aktivno obaveštavanje javnosti.

Povodom uspešnog završetka čišćenja škola, zamenik predsednika UO Unilever Dan Lucian Rusu je izjavio: „Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da smo uspešno realizovali čišćenje 70 osnovnih škola u Srbiji, kao i da smo za svih 1246 škola obezbedili poklon pakete Domestos proizvoda, koji će školama nadalje služiti za održavanje higijene. Naša kompanija, kao vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje, ima i društvenu ulogu da kroz različite kampanje i projekte vodi računa o zdravlju celokupnog stanovništva. Upravo zato smo se i odlučili da realizujemo ovu akciju, kojom smo skrenuli pažnju na značaj higijene i zdravih stilova života pre svega kod naše dece, koja u najranijem uzrastu moraju da steknu dobre navike kroz edukaciju i praktične primere. Nakon osnovnih škola, u saradnji sa Nacionalnim udruženjem za decu obolelu od raka – NURDOR, početkom juna biće očišćene i roditeljske kuće dece obolela od raka za koje je čisto okruženje od presudne važnosti za lečenje“.

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmanns. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.

Preuzeto sa PRobjave.com

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: