Saopštenja za javnost

Ikonica

Još jedan veliki uspeh naše operske umetnice Sanje Anastasie

Naša operska pevačica, Sanja Anastasia, jedan od najtraženijih mezzo-soprana, gostuje na brojnim svetskim operskim scenama, pleneći svojim raskošnim glasom. Ovog leta, Sanja Anastasia bila je gost čuvenog operskog festivala „Arena di Verona” u Italiji, što predstavlja prestiž za svakog umetnika.

Povodom proslave stogodišnjice od postavljanja prve operske produkcije, Verona je okupila brojne eminentne svetske umetnike, a među njima je bila i naša Sanja Anastasia, koja je imala priliku da radi sa nekim od najvećih imena svetske opere.

Jedan od najlepših događaja u karijeri dogodio joj se upravo na ovom festivalu, gde je u operi“Nabuko“ nastupala uz čuvenog tenora Plasida Dominga u glavnoj ulozi. Nastup u ulozi Fenene, ćerke Nabuka, doneo joj je fantastične kritike stručne javnosti, ovacije publike, kao i brojne nove angažmane.

Sanja Anastasia je, pored već postignutog velikog uspeha, zadivila i stroge kritičare čuvene italijanske opere, predstavljajući se u tri različite produkcije -„Travijata“,“Romeo i Julia“ i“Aida“. Obeležila je čuveni festival u Veroni, i iznova uverila publiku u svoj raskošni glas i talenat.

Kao još jedan dokaz izuzetnog uspeha, naša operska pevačica, kao glavna zvezda Arenijanskog festivala,  dobila je čast da zatvori ovogodišnju manifestaciju sa ulogom Amneris u operi „Aida“ i time potvrdila da pripada samom vrhu evropske i svetske operske scene.

Sanja Anastasia je odrasla u Beogradu. Muzičko obrazovanje je stekla na Univerzitetu za muziku u Gracu, a potom i u Beču, gde je magistrirala 2005. godine. Zahvaljujući velikom broju važnih nagrada u svetu muzike, kao izuzetno talentovan mezzo-sopran, proputovala je Evropu, Aziju, Južnu Afriku i Ameriku.

U periodu od 2011. do 2013. godine, nastupala je kao član opere u Majncu, stalni je gost Sarajevske opere, a kroz angažmane za poznata i zahtevna operska dela kao što su „Karmen”, „Kavaleria rustikana”, „Aida”, „Salome”, „Bal pod maskama”, imala je priliku da upozna i oseti čari rada sa istaknutim dirigentima i orkestrima.

Voli uzbudljive, dramatične opere, sa efektnom porukom. Opere koje slave ljubav i radost, ali i koje govore o patnji i smrti. Ističe da je „Karmen”, zapravo ljubav i da je ovo delo posebno upravo zbog jake dramatike, ali i zbog zahteva da glumačko i pevačko umeće bude na visokom nivou.

Sanja Anastasia je mlada, uspešna žena, koja i pored brojnih putovanja i angažovanja, pronalazi vremena za druženje, porodicu i prijatelje. Prati modu, voli klasičan i elegantan stil, što je u skladu i sa vrstom muzike koju preferira. Ipak, pored klasike, džeza i soula, srpska umetnica voli da se opusti i uz naše starogradske pesme, koje neretko zapeva.

Svoju dalju karijeru Sanja Anastasia nastavlja u Nemačkoj, Švajcarskoj i Japanu gde će nastupati do kraja 2013. i tokom 2014. godine.

Sanja Anastasia Sanja Anastasia Sanja Anastasia Sanja Anastasia

Filed under: Saopštenja, , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: