Saopštenja za javnost

Ikonica

Još jedan uspeh naše talentovane operske dive – Sanja Anastasia ponovo na festivalu opere u Veroni

Jedna od naših najpoznatijih operskih umetnica, meco-sopran Sanja Anastasia, i ove godine gostuje na prestižnom operskom festivalu „Arena di Verona“ u Italiji. Ovogodišnji nastup je njen povratak na ovaj čuveni festival nakon veoma uspešnog prošlogodišnjeg debija, kada je na proslavi 100 godina postojanja festivala nastupila kao Fenena u Verdijevom Nabuku zajedno sa čuvenim Plasidom Domingom. Ove sezone pojavila se u više operskih produkcija na festivalu, gde je pored glavnih uloga u operama „Aida“ i „Bal pod maskama“ nastupila i u naslovnoj ulozi Bizeove opere „Karmen“.

Sanja Anastasia je jedina naša operska pevačica koja učestvuje na ovom prazniku opere koji postoji od 1913. godine i najveći je otvoreni operski festival na svetu koji svake godine poseti desetine hiljada ljubitelja klasične muzike. Ovogodišnje 92. po redu izdanje festivala, u okviru kojeg će biti izvedeno šest operskih produkcija i tri koncerta, traje do 7. septembra.

„Pevati u Areni u Veroni je potpuno drugačija dimenzija kada je u pitanju ova vrsta muzike i muzičkog izraza i to iskustvo je za mene veoma važno i neponovljivo. Sam ambijent, ali i kolege sa kojima radim na sceni prosto me teraju da pevam na vrhunskom nivou i takva situacija kada pevač mora da se fokusira na toliko elemenata zaista može da bude inspirativna“, rekla je Sanja Anastasia dodajući: „Veliki broj gledalaca, kakav je slučaj u Areni za vreme ovog festivala je nešto sasvim drugo u odnosu na ono što imate priliku da vidite i doživite na nekoj operskoj sceni. Nadam se da će i drugi, pogotovo mladi pevači iz naše zemlje imati priliku za ovakvo iskustvo i da će moji nastupi makar malo pomoći da opera zauzme mesto koje joj u kulturi i pripada.“

Sanja Anastasia već više od 10 godina uspešno nastupa na pozornicama u Austriji, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Švajcarskoj i Japanu. Njen izuzetno bogat koncertni repertoar uključuje dela Šuberta, Šumana, Rahmanjinova, Prokofjeva, Mocarta, Betovena, Verdija, ali i drugih velikana opere, a nastupala je sa najvećim svetskim orkestrima poput Moskovske filharmonije, ali i sa simfonijskim orkestrima u čitavom regionu.

Sanja Anastasia - Aida, Amneris 1 Sanja Anastasia - Aida, Amneris Sanja Anastasia - Bal pod maskama, Ulrika Sanja Anastasia - Carmen, Carmen

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: