Saopštenja za javnost

Ikonica

ELTEC PETROL unapređuje energetsku efikasnost javnih ustanova

U sredu 24. 9. 2014. održana je jednodnevna konferencija „ESCO – šansa za unapređenje energetske efikasnosti u javnim ustanovama“. Konferenciju je organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije i Privredna komora Srbije, uz podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) kao i Centralno evropskog foruma za razvoj (CEDEF).  Jedan od učesnika ove konferencije bio je i ELTEC PETROL, jedna od vodećih regionalnih ESCO kompanija (Energy Service Company).

Učesnici konferencije pored predstavnika vlade, bili su lokalni i međunarodni investitori kao i stručnjaci iz oblasti energetske efikasnosti. Razgovaralo se o uvođenju inovativnih pristupa u pružanju celovitih rešenja iz oblasti energetske efikasnosti, kao što su ugovor o energetskom učinku (EnPC), unapređenja u tenderskom procesu kao i jačanje učešća privatnih kompanija za energetske usluge (ESCOs). Ispred kompanije ELTEC PETROL govorio je Miha Valentinčič, direktor strateških aktivnosti Petrola d.d Ljubljana. Govornik na panelu bio je i Mitja Herak, direktor Opštinske uprave, Opština Kranj, slovenačke opštine koja je prva u saradnji sa ELTEC PETROL-om primenila celovita rešenja efikasne upotrebe energije u javnim ustanovama.

ELTEC PETROL već čitavu deceniju uspešno realizuje projekte ugovaranja energetskih usluga u oblasti efikasne potrošnje energije i obnovljivih izvora energije u javnom sektoru, uslužnom sektoru i industriji. Pruža celovita rešenja efikasne upotrebe energije pri planiranju, izgradnji, obnovi i upravljanju objektima sa ciljem održivog razvoja. ELTEC PETROL rešenja ekonomičnog planiranja izgradnje, rekonstrukcije i upravljanja proizvodnim izvorima, distribucije i potrošnje energije za grejanje i hlađenje i gasa nudi poslujući kroz četiri osnovna stuba: daljinska energetika, energetsko upravljanje objektima, efikasna rasveta i vodovodni sistem.

Eltec petrol na konferenciji 1 Eltec petrol na konferenciji 2

Advertisements

Filed under: Saopštenja

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: