Saopštenja za javnost

Ikonica

TAMP u stečaju postao RASCO-TAMP i proizvodiće za izvoz

Hrvatska kompanija RASCO preuzela je radnike i proizvodni program TAMP-a u Senti, ali se u novoj fabrici RASCO-TAMP uvodi i program proizvodnje komunalne opreme.

Ovaj vodeći evropski proizvođač komunalne opreme koji je 30.septembra svečano otvorio fabriku u Senti trenutno zapošljava 50 radnika, a planira do kraja sledeće godine da zaposli još 50 radnika. Visina investicije je 2 miliona evra.  Najveći deo proizvodnje namenjen je izvozu, naročito u Rusiju.

Prvi kontakt ostvaren je u maju 2013, kada i počinje saradnja kompamnije RASCO i VIP Fonda. Nakon obilaska više lokacija, firma se odlučila za kupovinu dela preduzeća Tamp iz Sente, koje je poslovalo u oblasti proizvodnje industrijskih cevi, zatvarača i opreme, a koje je u stečajnom postupku od maja 2012. godine.

Prema informacijama VIP Fonda, RASCO je sedmi strani investitor u Opštini Senta, u kojoj već uspešno posluju kompanije Alltech Fermin, S.F.I.R, Japan Tobacco International, Macafor, Ultramed Hungary Kft, kao i kompanija WindVision.

RASCO TAMP

Advertisements

Filed under: Saopštenja

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: