Saopštenja za javnost

Ikonica

Coca-Cola polarni medvedi – simbol novogodišnjih praznika

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria bloger Vladimir Vulić je objavio novi tekst:

Coca-Cola polarni medvedi – simbol novogodišnjih praznika

Već sam pisao o tome kako je lik Deda Mraza neraskidivo povezan sa Coca-Colom. Svi jedva čekamo naredni Božić i Novu godinu kako bi vidjeli što je to novo Coca-Cola pripremila za praznike. 🙂

Međutim, postoji još jedan lik, ili preciznije likovi, koji su podjednako simbol novogodišnjih praznika kao i Deda Mraz. U pitanju su Coca-Cola polarni medvedi! 🙂 Samo rijetki znaju da je Coca-Cola u svojim reklama prvo upotrijebila polarne medvede, pa tek onda Deda Mraza. Prva Coca-Colina reklama sa polarnim medvedima je objavljena 1922. godine u Francuskoj, a prva reklama sa Deda Mrazom je ugledala svjetlost dana tek devet godina kasnije – objavljena je 1931. godine u SAD.

Nakon debija 1922. godine, polarni medvedi su se samo povremeno pojavljivali u Coca-Colinim reklamama u narednih 70 godina. Ali, sve se promijenilo kada je 1993. godine predstavljena TV reklama pod nazivom „Polarna svjetlost“, koja je bila dio legendarne „Always Coca-Cola“ kampanje.

Autor reklame, Ken Stewart, je dobio ideju za reklamu gledajući svoje slatko pufnasto štene labradora, koje ga je podsjetilo na polarnog medveda. Reklama prikazuje polarne medvede koji gledaju Aurora Borealis (polarna svjetlost) i piju Coca-Cola, što je bila aluzija na gledanje filmova u bioskopu.

Reklama je postigla fantastičan uspjeh, pa su odmah pripremljena dva nova promotivna spota sa medvedima koji su prikazani za vrijeme Zimskih olimpijskih igar 1994. godine u Lilehameru, u Norveškoj. Iste godine su prvi put u reklami predstavljeni polarni medvedići.

Povodom jubileja, 20 godina od pojavljivanja polarnih medveda u Coca-Colinoj reklami, legendarni britanski filmski režiser, Ridley Scott, je napravio mini-film u trajanju od 7 minuta i 20 sekundi…

Ovde se može pročitati ceo tekst http://digitalizuj.me/2014/12/coca-cola-polarni-medvedi-simbol-novogodisnjih-praznika/

Coca-Cola

Filed under: Saopštenja, , , , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: