Saopštenja za javnost

Ikonica

BBM od sada još sigurniji – Dodatni nivo zaštite poruka između iPhone, Android i BlackBerry pametnih telefona

Kompanija BlackBerry, lider na tržištu sigurnih komunikacija, unapredila je zaštitu najpoznatije aplikacije za slanje poruka u realnom vremenu BBM (BlackBerry Messenger), dodavanjem još jednog nivoa zaštite pri razmeni informacija sa drugim mobilnim platformama. BBM je najbolji način za međusobno povezivanje i besplatnu razmenu poruka, fotografija i različitih usluga koje je moguće koristiti na smartfonima, a kroz unapređenu zaštitu nazvanu „BBM Protected“, poslati podaci biće zaštićeni od trenutka slanja poruke pa do njenog otvaranja na drugom mobilnom uređaju.

Dodatnom zaštitom, bez obzira da li je reč o privatnim korisnicima, malom i srednjem preduzeću, korporaciji ili organizaciji kojoj je potrebna visoka bezbednost, korišćenje brzine, pouzdanosti, bolje saradnje i privatnosti koju omogućava BBM je još kvalitetnije. Prema poslednjim podacima, ovu aplikaciju aktivno koristi 91 milion korisnika* na različitim platformama i operativnim sistemima kroz iPhone, Android i BlackBerry pametne telefone.

Kako bi podaci koji „putuju“ preko interneta bili sigurni, zaštita je omogućena na nekoliko različitih nivoa i priznatih modela šifrovanja tj. kriptovanja poruka, pri čemu nijedan podatak ne ostaje na serverima kompanije BlackBerry. Na ovaj način su sve aplikacije i servisi koje BlackBerry može da ponudi korisnicima i kompanijama kroz uslugu EMM – upravljanje mobilnim servisima u korporacijama, sigurne i bezbedne za korišćenje i međusobnu kolaboraciju.

Aplikaciju za Android uređaje moguće je besplatno preuzeti preko Google Play Store prodavnice, a za Apple uređaje (iPhone telefoni i mobilni uređaji) preko prodavnice App store, koje su već instalirane u svim modelima smartfona.

Više informacija o zaštiti podataka možete pogledati klikom na sledeći link:
http://us.blackberry.com/enterprise/products/bbm-protected.html

Izvor: Finansijski izveštaj za drugi kvartal 2014. godine

O kompaniji BlackBerry
Globalni lider u mobilnim komunikacijama, BlackBerry, uneo je revoluciju u mobilnoj industriji, kada je predstavljen 1999. godine. Danas, BlackBerry ima za cilj podsticanje uspeha miliona korisnika širom sveta uz kontinuirano pomeranje granica u korišćenju mobilnih uređaja. Kompanija je osnovana 1984. godine sa sedištem u Vaterluu, država Ontario (Waterloo, Ontario) i ima kancelarije u Severnoj Americi, Evropi, Bliskom Istoku i Africi, Aziji i Pacifiku i Latinskoj Americi. Kompanija posluje pod oznakom „BB“ na berzi u Torontu i „BBRY“ na NASDAQ berzi. Za više informacija, posetite www.BlackBerry.com.

blackberry-logo

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: