Saopštenja za javnost

Ikonica

Stari rock majstori „zapalili“ dupke pun Zvezdara teatar

Trideset rokenrol heroja 60-ih nastupilo posle više od pola veka zajedno na istoj sceni

Istorijski koncert Starih rock majstora koji su posle više od pola veka svirali zajedno na istoj sceni, održan je sinoć u Zvezdara teatru. Dupke puna sala beogradskog pozorišta bila je premala da primi sve one koji su želeli da čuju muzičke legende poput Predraga Dude Lukića, Branka Gluščevića, Larija Plesničara, Dadija Stojanovića i članova bendova Zlatnih dečaka, Lutalica, Iskri, Silutea, Crnih bisera i mnogih drugih.

Nesvakidašnji rok spektakl otvoren je numerom „South of the border“, legendarne grupe „The Shadows“, kojom je davnih 60-ih svakoga dana počinjala i kultna radio emisija „Sastanak u 9“.

– Našli smo se posle više od pola veka u studiju i snimili CD „Otrgnuto od zaborava“. Večeras ćete čuti pesme na kojima smo radili, a koje bi trebalo da vas vrate u eru slobode i entuzijazma… Da vas inspirišu, da zajedno sa nama otgnete šezdesete od zaborava. Pred vama stoje žive legende tog perioda, a ja sam samo inicijator i čuvar jednog bezbrižnog vremena gradskih igranki i prave muzike – izjavio je producent Milutin Trninić i tako i zvanično otvorio koncert.

Na dalje na sceni su se smenjivali najveći vokali, gitaristi, basisti, bubnjeri i klavijaturisti stare Jugoslavije. Nizali su se hitovi: „Hang On Sloopy“, „Living Doll“, „House of the Rising Sun“, „The Last Time“ i mnogi drugi. Sa izlaskom Vladimira Jankovića Džeta na scenu, publika doživela pravi delirijum. „Međugradska, molim vas“ podigla je na noge čitavu salu.

Nakon dva i po sata čistog rokenrola publika ih je skandiranjem ponovo okupila na sceni, a oni su joj uzvratili kultnom i simboličnom „Knocking on Heaven’s Door“. Sirovi taktovi rokenrola, dugo najavljivani koncert pretvorili su u pravu igranku, u duhu 60 – ih, uz obećanje da će se dobar provod nastaviti na novom koncertu i starom mestu, u petak 20. februara.

– Ako me pitate da li sam umoran, odgovor je „ne“! Energija je neverovatna – čini se da ni mi, a ni naša publika nije ostarila ni dan od poslednjeg susreta! Spremni smo i željni nove svirke – rekao je posle koncerta sedamdesetpetogodišnji legendarni gitarista Božidar Lari Plesničar.

FOTO: Vojislav Vujanić, fotograf

www.starirockmajstori.rs
Facebook: Stari Majstori
Twitter : @StariMajstori

Stari Rock MajstoriPublikaBožidar Lari Plesničar   Vlada Džet

Filed under: Saopštenja, , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: