Saopštenja za javnost

Ikonica

Skup u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije i DOBA Fakulteta – „Ženska intuicija – Najjače oružje u muškom biznis svetu“

Jedna od najuspešnijih evropskih preduzetnica, profesorka Jasna Dominko Baloh održala predavanje o položaju poslovnih žena u EU i Srbiji

Direktorka evropskog DOBA Fakulteta profesorka Jasna Dominko Baloh održala je predavanje koje je pod nazivom „Poslovne žene u EU i Srbiji“ i u organizaciji Udruženja poslovnih žena i DOBA fakulteta održano juče u dupke punim prostorijama Matice iseljenika. Prva dama jedne od najuglednijih obrazovnih institucija u Jugoistočnoj Evropi, govorila je o položaju pripadnica nežnijeg pola u muškom svetu biznisa, osvrnuvši se iskustva iz svoje dvadesetpetogodišnje evropske karijere.

– Kada sam pre više od dve decenije zajedno sa suprugom i ćerkom otvorila jedan od prvih privatnih, i gotovo jedini fakultet sa online programom studiranja, nisam mogla da zamislim da će moj rad izrasti u jedan od najvećih brendova u Jugoistočnoj Evropi. Ime DOBA se danas vezuje za kvalitet, praksu, interaktivnost i međunarodi ugled koji diploma fakulteta nosi sa sobom… ali davne 1990. godine sve to je bio samo dalek san. Ako bih morala da izdvojim samo jednu karakteristiku zahvaljujući kojoj sam danas uspešna poslovna žena, to bi bila moja ženska intuicija. Ona je bila pružje koje nijedan muškarac oko mene nije posedovao. Zahvaljući njoj, ja sam uspela u jednom muškom svetu menadžmenta – izjavila je na samom početku profesorka Dominko Baloh.

Ona se potom osvrnula na statistiku, prema kojoj među 27 guvernera centralnih banaka u Evropi, danas nema ni jedne žene, kao i na procente koji ukazuju da žene u Srbiji primaju za gotovo 9% nižu platu u odnosu na muške kolege na istim položajima.

– Znam da brojke ne deluju sjajno. Znam i da je statistika poražavajuća za mnoge od nas, ali situacija se popravlja. Polako, ali sigurno, muškarci uviđaju značaj žena u menadžmentu i prednosti koje mešoviti timovi imaju u odnosu na sasvim muške – objasnila je Jasna i zatim podstakla okupljene dame da iznesu svoje mišljenje i iskustva o „ženskoj borbi u muškom poslovnom svetu“.

Jasna Dominko Baloh je već više od dve decenije na čelu je evropske DOBA poslovne grupe koja posluje na teritoriji Srbije, Slovenije, Hrvatske i Afrike. Kao pionir u uvođenju online studija i online programa za studiranje, Jasna je danas priznata kao jedan od najvećih stručnjaka iz ove oblasti. Razmena praktičnih radnih iskustava, interaktiva predavanja i  međunarodno priznata i akreditovana diploma, postali su sinonim fakuleta kojim rukovodi ova uspešna dama.

Članice Udruženja poslovnih žena, predavanje Jasne Dominko Baloh Predavanje Profesorka Jasna Dominko Baloh

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: