Saopštenja za javnost

Ikonica

Fizičkim vežbama do bolje memorije kod dece

Svako dete je jedinstveno i poseduje ogroman potencijal koji je potrebno razvijati. Roditelji koji podstiču intelektualne kapacitete dece se i sami usavršavaju, jer ove vežbe pomažu i odraslima.

Koje su to vežbe za mozak?

Sigurno ste kao mali pokušavali da se jednom rukom tapkate po glavi, dok drugom kružite po stomaku. Možda niste ni pretpostavljali koliko je ova vežba dobra za razvijanje memorije kod dece. Na intelektualni razvoj možete uticati učenjem, ali i fizičkom aktivnošću. Odgovarajućim fizičkim vežbama podstičete mentalni razvoj, a primena takvih vežbi u detinjstvu pozitivno utiče na kreativnost i razvoj intelektualnih sposobnosti.

Primenom na izgled jednostavnih vežbi podstiču se procesi u mozgu koji su važni za učenje i pamćenje. Ovim vežbama se razvija memorija i jezičke sposobnosti kod dece, ali i kod starijih ljudi. Dovoljno je vežbati 10 do 20 minuta dnevno, u toku dana ili uveče.

Igračke i knjige iz NTC (Nikola Tesla centar) programa autora dr Ranka Rajovića, osnivača MENSE Srbije, takođe povećavaju intelektualne sposobnosti i sprečavaju poremećaj koncentracije i pažnje. Kroz NTC sistem učenja, deca se na lak i jednostavan način, kroz igru, stimulišu da formiraju obrasce razmišljanja, zaključivanja i povezivanja. Zanimljivi zadaci i igre izazivaju prirodnu radoznalost dece i njihovu potrebu da uvek saznaju nešto novo.

Vežbe možete pogledati ovde: http://www.eci-pec.rs/blog/fitnes-za-mozak

Link: http://www.eci-pec.rs/ntc

45163892_seci-pec logo (1)

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: