Saopštenja za javnost

Ikonica

Dunlop Winter Sport 5 – Sigurnost na putu i u zimskim uslovima

Odlično prianjanje i izvanredne performanse u nepredvidivim zimskim uslovima daju dodatni polet vozačima koji slede moto „Uvek napred“ (Forever Forward).

Dunlop, vodeći proizvođač pneumatika visokih performansi, predstavio je novi pneumatik Winter Sport 5 sa kojim vozači mogu samouvereno da se otisnu na put i u zimskim uslovima. Pneumatik je razvijen sa ciljem da omogući vozačima da sigurno savladaju neočekivane i nepredvidljive zimske uslove vožnje kao što su poledica, snežna bljuzgavica, naslage leda i mokar sneg.

U razvoju i testiranju novog pneumatika učestvovalo je više od četiri stotine stručnjaka na tri kontinenta. Posle dve godine intenzivnog rada, kreiran je pneumatik koji obezbeđuje poboljšane performanse na zasneženim putevima i izvrsno bočno prianjanje na klizavim površinama. Ovo  omogućavaju veći broj blokova[1] i centralne lamele pod uglom. Produbljeni kanali dodatno zaštićuju od akvaplaninga, a usavršena konstrukcija i optimalno raspoređena težina pneumatika doprinose manjoj potrošnji goriva.[2] U poređenju sa svojim prethodnikom, ovaj pneumatik može da se pohvali sa pet odsto efikasnijim kočenjem na mokroj podlozi i 16 odsto efikasnijim kočenjem na ledu, 15 odsto manjim otporom kotrljanja i četiri odsto boljim karakteristikama pri ubrzavanju na snegu.[3] Istovremeno pneumatik ispunjava sve zahteve postavljene za zimske pneumatike, što dokazuje i oznaka na bočnom zidu – simbol snežne pahuljice na planinskom vrhu.

Winter Sport 5 koji predstavlja već peti pneumatik u seriji Dunlopovih više puta nagrađivanih zimskih sportskih pneumatika, uprkos teškim zimskim uslovima vožnje zadovoljava i najzahtevnije vozače jer odgovara njihovom ubrzanom stilu života. Novi pneumatik dostupan je u 43 dimenzije.


[1] U odnosu na svog prethodnika

[2] U odnosu na svog prethodnika

[3] Izvor: interni rezultati, 2014. godina, dimenzije pneumatika: 225/50R17 98H

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi. Od 2004. godine stopostotni vlasnik preduzeća je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je ove godine drugi put uzastopce dobilo certifikat „Top Employer“, ima oko 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 67 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 50 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.

Dunlop Winter Sport 5_foto 1 Dunlop Winter Sport 5_foto 2

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: