Saopštenja za javnost

Ikonica

Nagrada „Petar Damjanović“ za najbolje projekte studenata mašinstva

Milan Gligorijević, student Mašinskog fakulteta iz Beograda, pobednik je javnog nagradnog konkursa za najbolje studentske radove u oblasti mašinstva koji već devetu godinu zaredom raspisuje kompanija OSA Računarski inženjering.

Gligorijeviću je nagradu obezbedio rad na temu „Kratkonusna ‘SYMONS’ drobilica„, koji je od strane stručnog žirija procenjen kao najinovativniji i najperspektivniji industrijski projekat. Drugoplasirani i trećeplasirani su Nikola Tatarević i Miloš Knežev, studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada, sa radovima „Sistem za farbanje granulata gume“ i „Uređaj za merenje vibracija„. Trojici finalista plakete i nagrade u iznosu od 1.000 evra za pobednika, i 500 evra, tj. 300 evra, za drugo i treće mesto uručene su na svečanosti kojoj su prisustvovali i predstavnici iz poslovnog sveta.

Pravo učešća na konkursu imali su svi studenti visokih škola i fakulteta u Srbiji koji su do 31. oktobra poslali rad na temu industrijskih mašina, uređaja i metalnih konstrukcija.

Direktor i vlasnik kompanije OSA Računarski inženjering Željko Tomić prilikom proglašenja pobednika rekao je da je cilj nagrade promocija talentovanih studenata i novih tehnologija.

– Pobednici konkursa predstavljaju budućnost industrije i velika mi je čast što učestvujemo u procesu prepoznavanja mladih stručnjaka i njihovom predstavljanju javnosti. Cilj konkursa je ostanak mladih obrazovanih ljudi u Srbiji i nastavak karijere na domaćem tržištu, kroz povezivanje sa uspešnim privrednicima. Na današnjem susretu privrednici su imali priliku da pogledaju projekte najperspektivnijih studenata, kao i da razmene iskustva sa kolegama iz industrije, izjavio je Tomić.

Konkurs i nagrada „Petar Damjanović“ nose ime po jedom od osnivača kompanije „OSA Računarski inženjering“ koji je doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu. Osim toga, on je aktivno učestvovao u profilisanju IT tržišta, radio na razvoju zakonskih rešenja vezanih za zaštitu autorskih prava u domenu softvera i doprinosio uvođenju novih tehnologija, prevashodno na tehničkoj primeni računara.

 

Kompanija OSA računarski inženjering
postoji 26 godina i jedna je od vodećih na IT tržištu. Jedini je distributer Autodeskovih softvera na teritoriji Adriatik regije koja obuhvata zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju, a ovlašćeni je distributer vodećih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za štampu i kovertiranje: Oce, Canon i Kern. OSA je i jedan od pionira u oblasti sistema za upravljanje dokumentima u regionu. Razvoj softvera pod nazivom UniDocs je počela sredinom 90-ih, kada je kompanija odlučila da softver bude komercijalno dostupan. Od tada, sistem se konstantno razvija, optimizuje i poboljšava u susret zahtevima klijenata.

Dobitnici nagrade sa osnivacima OSA Racunarskog inzenjeringa

Advertisements

Filed under: Saopštenja,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: