Saopštenja za javnost

Ikonica

BeotelNet proslavlja 20 godina interneta u Srbiji

Pre tačno 20 godina, BeotelNet je doveo prvi internet link u Srbiju i kako to kažu – sve se promenilo.

Sve je počelo 26. februara 1996. godine sa satelitskim linkom od 64 kb/s i Cisco Access serverom sa 16 analognih linija. Tog dana, BeotelNet je doveo internet u Srbiju i, kako to kažu – sve se promenilo.

Pored pristupa „mreži svih mreža,“ kasnije iste godine startovali su veb i mejl hosting servisi, a krenuo je i prvi media striming.

„Prošli smo dug put od prvih koraka do danas,“ seća se Dragoljub Nekić, inženjer u sektoru razvoju i jedan od zaslužnih za puštanje prvog internet servisa u Srbiji. „Puno se toga promenilo u međuvremenu – nekada se internet prodavao na sate, a danas je neograničen pristup podrazumevan; a tu su i dodatne usluge kao što su digitalna televizija i fiksna telefonija.“

2005. godine BeotelNet je u ponudu uvrstio ADSL internet brzine 256 kb/s, a godinu dana kasnije za velike korisnike obezbedio telehousing uslugu, omogućavajući im da svoje servere smeste u novoizgrađenu data salu.

Narednih godina ređali su novi servisi kao što su virtuelni serveri (VPS), telefoniranje preko interneta (VoIP), cloud, digitalna televizija (IPTV) i fiksna telefonija. Takođe je u partnerstvu sa Majkrosoftom, BeotelNet počeo da nudi Office 365, za koji svakodnevno raste interesovanje.

Od 2013 godine, BeotelNet se spojio sa VeratNetom i time dobio nove korisnike koje i dan danas opslužuje.

„Malo koja IT firma u Srbiji može da se pohvali ovako dugom tradicijom,“ izjavio je Radivoje Milićević, direktor BeotelNeta. „Danas kada proslavljamo 20 godina interneta u Srbiji, mogu samo da budem ponosan dokle smo kao firma ali i kao društvo stigli kada se malo koja aktivnost može zamisliti bez interneta.“

U toku 2016. godine, BeotelNet sprema puno iznaneđanja za svoje postojeće i nove korisnike, kako za fizička lica tako i za firme. U narednih 300 dana očekujte mnoge zanimljivosti od BeotelNeta, firme koja je dovela internet u Srbiju. Ostajemo posvećeni kvalitetu servisa i potrebama svojih klijenta.

BeotelNet – zauvek prvi!


Kontakt:
               marketing@isp.beotel.net
011/4255-000
http://beotel.net/

 

O BeotelNetu
BeotelNet je jedan od vodećih internet servis provajdera u Srbiji, poznat po tome što je dovela prvi međunarodni internet link kod nas. BeotelNet je počeo je sa radom 26. februara 1996. godine i od tada posluje u duhu dobre brige o korisnicima, sa tendencijom da internet približi svima, a prema njihovim željama i mogućnostima.

BeotelNet-logo

Advertisements

Filed under: Saopštenja,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: