Saopštenja za javnost

Ikonica

Sberbank Srbija pomaže uvoz iz Belorusije

Devetom zasedanju Poslovnog saveta za saradnju između Privredne komore Srbije i Beloruske trgovinsko-industrijske komore, koje se održalo u Minsku 29. i 30. marta, prisustvovao je i predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija Valerij Ovsjanikov, koji je pred prisutnima održao prezentaciju na temu „Sberbank Srbija – Vaš poslovni partner„.

„Sberbank Srbija će nastaviti da snažno podržava saradnju privreda dve zemlje i izvoz beloruskih proizvoda. Redovna zasedanja Poslovnog saveta ukazuju na bliskost naših ekonomija i naš zajednički interes da imamo aktivnu ulogu u oblikovanju njihovog budućeg razvoja“, istakao je Valerij Ovsjanikov prvog dana zasedanja. Ovsjanikov je dodao da je Sberbank Srbija jedina banka na našem tržištu koja je potpisala preferencijalni sporazum sa vladom Belorusije, zahvaljujući kome srpski građani imaju mogućnost korišćenja povoljnijih kredita za kupovinu beloruskih proizvoda.

Prisutnima su se, između ostalih, obratili i Vladimir Koltovič, ministar trgovine Republike Belorusije i Željko Sertić, ministar privrede Republike Srbije. Razvoj i jačanje privrede i ekonomije, kao i saradnje privrednih komora, rezultat su redovnih zasedanja Poslovnog saveta, koji za cilj ima produbljivanje saradnje Srbije i Belorusije.

Advertisements

Filed under: Saopštenja,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: