Saopštenja za javnost

Ikonica

Zaposleni Sberbank Srbija na Beogradskom maratonu trčali za NURDOR

Više od 170 zaposlenih Sberbank Srbija je ovog vikenda sa svojim porodicama učestvovalo u Trci zadovoljstva na 29. Beogradskom maratonu, a banka je donirala sredstva NURDOR-u za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

„Za nas je pobednik ovogodišnjeg maratona timski duh koji nas je ujedinio u cilju da doprinesemo da deca obolela od raka dobiju bolje uslove lečenja. Donacija NURDOR-u je u skladu sa našom strateškom orijentacijom da pomažemo najmlađim članovima društva“, istakla je Marijana Vasilescu, član izvršnog odbora, nadležna za resor za poslove sa stanovništvom u Sberbank Srbija.

„Osnovna misija NURDOR-a je briga, ne samo o deci i mladima obolelim od raka, već i o njihovim porodicama, a na Beogradskom maratonu su u timu Sberbank trčali i zaposleni, ali i njihove porodice. Zaista je to bio divan primer kako se odgovornost prema društvu, a naročito prema najranjivijim grupama tog društva, uči od malih nogu. Verujemo da je ovo tek početak jednog lepog prijateljstva i toplo zahvaljujemo na podršci“, izjavio je Todor Mančić, predsednik Upravnog odbora NURDOR-a.

Sberbank Srbija je donirala sredstva kojima učestvuje u izgradnji novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, koje će se prostirati na dva nivoa i više od 750 kvadratnih metara. Dnevna bolnica će imati tri kreveta, a stacionarni deo šest jednokrevetnih i dve dvokrevetne sobe. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka planira da već u drugoj polovini maja počnu sa radovima na prvoj fazi izgradnje.

Banka je, pored ove, u prethodnih šest meseci realizovala i humanitarnu akciju „Sberbank deci“ za decu bez roditeljskog staranja i iz hraniteljskih porodica iz Beograda, Kragujevca, Niša, Subotice i Novog Sada.

 

O grupi Sberbank Europe AG
Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču, Austrija je bankarska grupacija  100% u vlasništvu Sberbank Rusije. Sberbank Europe je prisutna na 10 tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CEE): Austrija, Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija, Ukrajina i Nemačka. Sberbank Europe posluje sa ukupno 288 ekspozitura i ima oko 5.000 zaposlenih (sa 30.06.2015.).
Zvaničan sajt: www.sberbank.at

O banci Sberbank Srbija
Sberbanka Srbija je deo Sberbank Europe Grupe. Prisutna je na celoj teritoriji Srbije, sa ukupno 33 ekspoziture u 21 gradu (sa 30.06.2015.).
Sberbanka Srbija je univerzalna banka koja pruža sve vrste bankarskih usluga i proizvoda kako za fizička lica, tako i za mala, srednja i velika preduzeća.  U kombinaciji sa stručnošću i usmerenošću zaposlenih na klijente, Sberbanka Srbija je jedinstven partner u građenju mostova između kompanija u Srbiji, Rusiji i Zajednici nezavisnih država sa sveobuhvatnim portfolijom bankarskih usluga.
Zvaničan sajt: www.sberbank.rs

Advertisements

Filed under: Saopštenja,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: