Saopštenja za javnost

Ikonica

Gerhard Randa novi izvršni direktor Sberbank Europe

Gerhard Randa (Gerhard Randa) imenovan je za novog Izvršnog direktora Sberbank Europe Grupe (Sberbank Europe AG), u okviru koje posluje Sberbank Srbija.

Gerhard Randa radi u bankarskoj industriji od 1962. godine. Od 1966, radio je na poziciji senior menadžera u različitim evropskim bankama. Između 1995. i 2003. godine, bio je izvršni direktor u Bank Austria. Randa je diplomirao na Univerzitetu ekonomije i biznisa u Beču. Član je Nadzornog odbora Sberbank Europe od marta 2012. godine, nakon što je Sberbank Rusija kupila Volksbank International (VBI).

„Verujem da će se naše poslovanje u Evropi definitivno unaprediti jer gospodin Randa ima ogromno iskustvo i znanje. Želeo bih da mu čestitam dolazak na novo radno mesto i poželim uspeh, entuzijazam i mnogo zanimljivih projekata“, rekao je Lev Kasis (Lev Khasis), prvi zamenik predsednika Izvršnog odbora Sberbank.

Svetlana Sagajdak (Svetlana Sagaydak), Zamenica Predsednika Nadzornog odbora Sberbank Europe i Zamenica Izvršnog odbora Sberbank Rusije je ovim povodom rekla, „Gerhard Randa je menadžer visokog ranga sa više od 40 godina menadžerskog iskustva u evropskom bankarstvu. Njegovo znanje i enormno iskustvo će pomoći razvoj Sberbank Europe AG.“

Sberbank Europe Grupa, sa sedištem u Beču, prisutna je na deset tržišta u centralnoj i istočnoj Evropi: Austrija, Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatska, Češka, Nemačka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina. Sberbank Europe posluje u 280 filijala i ima 5.079 zaposlenih, uslužujući 714.000 klijenata. Sa više od 135 miliona fizičkih lica i milion pravnih (korporativnih) klijenata, Sberbank Grupa jedna je od najvećih, najstabilnijih i najdinamičnijih bankarskih grupacija u svetu. Sberbank Europe je snažan i pouzdan partner za fizička i pravna lica u centralnoj i istočnoj Evropi i za korporativne klijente koji posluju u Rusiji.

sberbank

O grupi Sberbank Europe AG
Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču je bankarska grupacija 100% u vlasništvu Sberbank Rusija. Sberbank Europe je prisutna na 10 tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CEE): Austrija, Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija, Ukrajina i Nemačka. Sberbank Europe poseduje mrežu od 280 ekspozitura i ima oko 5.000 zaposlenih (zaključno sa 31.12.2015. godine).
Zvaničan sajt: www.sberbank.at

O banci Sberbank Srbija
Sberbank Srbija je deo Sberbank Europe Grupe. Prisutna je na celoj teritoriji Srbije, sa ukupno 33 ekspoziture u 21 gradu (zaključno sa 31.12.2015. godine).
Sberbank Srbija je univerzalna banka koja pruža sve vrste usluga i proizvoda kako za fizička lica, tako i za mala, srednja i velika preduzeća. U kombinaciji sa stručnošću i usmerenošću zaposlenih na klijente, Sberbank Srbija je jedinstven partner u građenju mostova između kompanija u Srbiji, Rusiji i Zajednici nezavisnih država sa sveobuhvatnim portfolijom bankarskih usluga.
Zvaničan sajt: www.sberbank.rs

Advertisements

Filed under: Saopštenja, , , ,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: